De Vier Jaargetijden

Ontstaan door het verzamelen van beelden en teksten van nieuwssites.

Opzet is een on-going reeks kleine werken (mixed- media op doek)  waarmee het tijdsbeeld wordt neergezet.

 

24/7  komt een stroom van informatie over ons heen en vervliegt zomaar weer. Ik wil deze beelden vangen en daarmee de tijd even stil zetten. Tijd nemen om de beelden op het netvlies te laten inwerken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het zelfde moment in tijd op heel verschillende plekken in de wereld?

Ik combineer beelden door ze soms letterlijk over elkaar heen te plakken of ik combineer ze met een tekst/kreet, met als doel de toeschouwer op het verkeerde been te zetten en tot denken aan te zetten.

Het vastleggen van de nieuwsbeelden begon ten tijde van de Arabische Lente in 2011. Het stopt onbedoeld tegen de tijd dat Covid in 2020 de wereld op zn kop zet. De werkelijkheid heeft zichzelf al te ver uitvergroot......

Jury Motivation Arte Laguna Prize 2014  

"The work is based at the same time on the research and the practice of painting, by unveiling the reflection, the intimate reaction of global communications and of the contemporary information flow and by investigating the thin connection between individual and collective memory".

Winning work in the category Visual Arts/ from the series The Four Seasons