"Ontstaan door het verzamelen van beelden en teksten van nieuwssites als Reuters. Opzet is dat het een eindeloze reeks kleine schilderijen wordt waarmee het tijdsbeeld wordt neergezet.

Vierentwintig uur per dag komt een stroom van informatie over ons heen en vervliegt zomaar weer. Ik wil deze beelden vangen en daarmee de tijd even stil zetten. Tijd nemen om de beelden op het netvlies te laten inwerken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het zelfde moment in tijd op heel verschillende plekken in de wereld? Ik combineer beelden door ze soms letterlijk over elkaar heen te plakken (met patroonpapier op doek) of ik combineer ze met een tekst/kreet, met als doel de toeschouwer op het verkeerde been te zetten of aan te zetten tot denken. Het vastleggen van de nieuwsbeelden begon bij de Arabische Lente.

Een aantal van deze werken zijn in beperkte oplage, van max.10 afdrukken, genummerd en ondertekend, te koop via King of Herrings. De werken worden gedrukt op fine-art papier.

www.kingofherrings.nl


Jury Motivation Arte Laguna Prize 2014

"The work is based at the same time on the research and the practice of painting, by unveiling the reflection, the intimate reaction of global communications and of the contemporary information flow and by investigating the thin connection between individual and collective memory."

De vier jaargetijden schilderijen vind je onder 'Recent werk'